سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سوله سازی

سوله سازه‌ای فلزی با سقف شیب‌دار است که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته می‌شود.

 

از این نوع سازه در کارخانه‌ها، اسکلت ساختمان، انبارها، مرغداری‌ها، آشیانه‌های هواپیما، تعمیرگاه‌ها، فروشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی که با قاب‌هایی با دهانه یزرگ نیاز است استفاده می‌شود. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون‌ها باید از تیرورق در پروفیل‌های سوله استفاده کرد.

 

 

خصوصیات سوله

 

سوله سازی به دلیل کاربرد عمدتاً صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه‌ها متفاوت است خصوصاً آنکه قاب‌ها در این نوع سازه‌ها کاملاً متفاوت بوده و دارای شیب می‌باشند و دهانه‌ها نیز نسبت به سایر سازه‌ها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون‌ها، جهت اجرای این سازه نمی‌توان از پروفیل‌های موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آن‌ها کرد که اصطلاحاً به آن تیر ورق می‌گویند.

 

 

 

بارگذاری سوله

 

ترکیبات بارگذاری دخیل در طراحی سوله به شرح زیر هستند:

 

بارمرده سوله

بار برف سوله

بار باد سوله

بار زلزله سوله

بارهای خاص در سوله

بارهای جرثقیل در سوله

 

 

 

 در ساخت سوله موارد زیر به ترتیب حائز اهمیت است:

 

 

1-متریال مرغوب که شامل ورق، پروفیل، خرد، آبدو، رنگ ، پیچ و مهره می باشد

 

2-مونتاژ: قطعات سوله پس از فرایند برشکاری طبق نقشه از پیش تعیین شده کنار هم چیده شده و توسط ماشین آلات و ابزارآلات مخصوص خال بندی و مونتاژ می گردد.

 

3-جوشکاری: در این مرحله قطعات که فقط توسط تک خالی جوش های متعدد به شکل قطعه مونتاژ شده در آمده با دستگاه های جوش CO2 و جوش زیر پودری تکمیل می گردد.

 

4-تمیز کاری: در این مرحله قطعات پس از جوشکاری دارای لایه چرب و اسپاترهای جوشکاری می باشد که لازم است جهت مرحله بعدی اسپاتر برداری (remove weld sputter ) و تمیزکاری گردد.

 

5-رنگ آمیزی (coloring) در این مرحله بنا بر نوع کاربری و محل اجرای سوله نسبت به محل اجرا تعیین رنگ آمیزی می گردد یعنی اگر سازه در مناطق خشک و کاربری های غیر اسیدی و غیر مرطوب و غیر شیمیائی باشد ترجیحاً از یک لایه رنگ آلکیدی (Alkyd paint) استفاده می گردد و اگر سازه در مناطق مرطوب و کاربری های رطوبت دار یا شیمیایی یا اسیدی باشد ترجیحاً از سندبلاس و رنگ های ابوکسی استفاده می گردد.

 

6-حمل: در این مرحله در صورتی که پروژه بزرگ و خاص باشد نیاز است کلیه قطعات کدگذاری و هر کدام با برنامه ریزی دقیق به محل حمل شده و در جای خود قرار گیرد تا از نصب سریع و دقیق برخوردار گردد.

 

 

 

دیگر موارد مهم در ساخت سوله

 

7-نصب سوله: در این قسمت قطعات بر روی فنداسیون نصب و کلیه ریز قطعات نیز با توجه به نقشه تکمیل تا سازه آماده پوشش گردد.

 

8-پوشش سوله : در این قسمت بنا بر نوع کاربری و محل اجر تعیین اجرای پوشش می گردد یعنی هر چه فضای داخل سازه احتیاج به نگهداری دما داشته باشد از عایق های متفاوت استفاده می گردد که شامل انواع تور، پشم و شیشه، فوم، کارتن پلاست ، پلی کربنات، فوم ، پشم سنگ، ساندویچ پانل، انواع ورق های رنگی و گالوانیزه می باشد.

 

 

 

ساخت سوله و تعیین ابعاد مناسب

 

خب برای سوله سازی اولین گام شما باید ساخت سوله و تعیین ابعاد مناسب باشد. تا وقتی که شما اندازه ای عرض طول و ارتفاع نداشته باشید واقعا نمی توانید بهترین تصمیم را برای نوع و روش ساخت سوله خود بگیرید، زیرا سوله سازی سه روش اصلی و متفاوت دارد و حتی جنس و نوع مصالح نیز ، که در این سه نوع سازه استفاده می شود ، با هم فرق دارد.

 

قیمت ساخت هر متر سوله هر کدام از این سه روش در ابعاد مورد نظر با هم متفاوت است و شما با خواندن کامل این مقاله متوجه خیلی از آیتم ها خواهید شد که می توانید در نهایت با کمترین هزینه بهترین سوله را برای خود بسازید.

 

 

 یکی از مراحل مهم و اولیه در ساخت سوله تعیین ابعاد آن است. از آن جا که از لحاظ هزینه سوله باید به صرفه و اقتصادی باشد باید ابعاد درست و متناس با نیاز کاربر را برای سوله تعیین کرد. چون این ابعاد بر وزن آهنی مصرفی سوله سازی تاثیر مستقیم دارد.

09120512001